Oslo Rotary Klubb – først og størst i Norden!

PROGRAM for de NESTE MØTEne:

Møtene holdes i Grandkjelleren, Karl Johans Gate 31 hver torsdag  fra 12.00 til 13.00

  • 09. februar            Hilde Restad: Det amerikanske paradokset
  • 16. februar             Morten Slungård: Bærekraft i bygg, anlegg og eiendom
  • 23. februar             Bo Hjort Christensen: Forretningsutvikling og digitalisering annon 2023

 Konsertserien "Kurs i klassisk musikk" . Neste konsert er 8. februar.  Da blir det musikk av Leonard Cohen med Solveig Slettahjell. Fortsatt noen få plasser. Send e-post til oslo@rotary.no om informasjon med program  og påmelding                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Rotary er en internasjonal bevegelse som arbeider for internasjonal forståelse, samhold og fred. Dette skjer gjennom et verdensomspennende fellesskap av personer forent i idealet om å gagne andre.

Oslo Rotary Klubb består av ca. 160 engasjerte medlemmer som gjennom spennende aktiviteter slutter seg til Rotarys verdier og knytter livslange vennskap.

Se også våre Facebook-side

JUBILEUMSGAVE VED 100-ÅRSJUBILEET

Oslo Rotary Klubb fyller 100 år og deler ut 16 skole-roboter for fjernundervisning som jubileumsgaver! Roboten AV1 er barnets øyne, ører og stemme i klasserommet. For barn som ufrivillig går glipp av lengre perioder med skole, kan ensomhet og sosial isolasjon bli problemer som får både sosiale og faglige konsekvenser. Skolen er den viktigste sosiale arenaen i et barns liv, det er der livslange vennskap formes, og årene på skolebenken og i friminuttet definerer hvem vi blir som voksne.

AV1 er skoler-oboten som sørger for at barn med langtids-sykdom, skolevegring eller andre utfordringer ikke trenger å gå glipp av en eneste time, friminutt eller samtale med klassekamerater.

 

AV1 kort forklart

Et bilde som inneholder innendørs, hvit

Automatisk generert beskrivelseAV1 plasseres på en pult i klasserommet, eleven kobler seg opp på roboten hjemmefra, gjennom nettbrettet eller telefonen sin. AV1 har innebygd kamera, mikrofon og høyttaler, og den styres gjennom appen, slik at eleven kan se og delta i det som foregår i hele klasserommet.

Dette lar eleven delta i undervisningen på egne premisser, og er utviklet for at eleven skal kunne ta del i hele skoleopplevelsen. AV1 kan tas med ut i friminutt, på klasseturer eller bli med i bursdags-selskap.

«Roboten betyr at til tross for korona og langtidsfravær pga. en ryggoperasjon så kan jeg realistisk sett fullføre ungdomsskolen med gode resultater»

AV1-bruker


 
Sol og vind er viktig for global energiforsyning

2. februar 2023

Sol og vind er viktig for global energiforsyning

Jarand Rystad ga oss en kunnskapsbasert analyse av energiforsyningen i verden i dag og i kommende år. Store parker med solceller og vindkraft vil i løpet av relativt få år skaffe verden mye grønn energi sammen med vannkraft. Kjernekraft er for dyrt.

Personlighetsvurdering av Putin

26. januar 2023

Personlighetsvurdering av Putin

Psykiateren Ulrik Malt ga oss en detaljert personlighetsvurdering og beskrivelse av Putin. Introvert, selvopptatt, kynisk, beregnende, manipulerende, løgnaktig, impulsiv og aggressiv var enkelte av de adjektivene som beskrev Putin.

Menneskerettigheter

20. januar 2023

Menneskerettigheter

Petter Wille hadde foredrag om menneskerettgiheter - et område som får stadig større oppmerksomhet og betydning både nasjonalt og internasjonalt. Det er mer enn ytringsfrihet. Eksempler er rettigheter for samer, minoriteter, flyktninger, eldre og barn,

Foredrag om boligsamvirke

12. januar 2023

Foredrag om boligsamvirke

Bård Folke Fredriksen ga oss en leksjon i samfunnskunnskap ved sitt foredrag om boligsamvirket og dets betydning for mennesker og for samfunnet. Dagsaktuell tre-minutter av Sverre Seeberg om manglende avis fordi avisbudet ikke kommer fram pga snøen.

Musikk av Grieg og Sibelius

12. januar 2023

Musikk av Grieg og Sibelius

Sopranen Birgitte Christensen og pianisten Tor Espen Aspaas ga oss en fin konsertopplevelse med sang og musikk av Grieg og Sibelius. Samtalen med Harald Herresthal og de to om Haugtussa bidro til den kulturelle kvaliteten.

God start på det nye året

5. januar 2023

God start på det nye året

Morten Hals fortalte historien om Baker Hansen som ble startet av hans tippoldefar for 160 år siden. Ola Kleiven oppsummerte de mange prosjektene i klubben og Jostein Refsnes informerte om Power Ukraine med 100 generatorer til Ukraina som mål.

Generatoraksjonen Power Ukraine

22. desember 2022

Generatoraksjonen Power Ukraine

Det er kaldt og mørkt i enkelte områder av Ukraina. Noen av energiverkene er ødelagt av russiske bomber. Oslo Rotary Klubb ønsker å bidra ved å leverere generatorer til Ukraina.
Mer informasjon finner du her
http://www.oslorotary.no/no/powerukraine

Julemøte i Rokokkosalen

15. desember 2022

Julemøte i Rokokkosalen

En hyggelig julelunsj med et alvorlig bakteppe. Olav Dag Hauge hadde ord for dagen og knyttet forbindelsen til annen verdenskrig. Jostein Refsnes ba oss kjøpe andeler i generatorer til Ukraina og spre informasjon om Generatoraksjonen Power Ukraine.

Talenter i konsertserien

15. desember 2022

Talenter i konsertserien

Kurs i klassisk musikk har presentert mange talenter. Onsdag kveld gledet tre søsken Kraggerud forsamlingen med virtuos musikk, Alma på fiolin, Hector på piano og Franz på cello. Musikkverden kan glede seg!

Matsikkerhet var tema 29. september

29. september 2022

Matsikkerhet var tema 29. september

Nils Vagstad hadde et tankevekkende foredrag om matsikkerhet. Han berørte en rekke temaer - beredskap, langsiktighet, sårbarhet, klima, logistikk, vann, areal


Møteinformasjon

Møtested: Grandkjelleren, Grand Café
Adresse: Karl Johans gate 31
Postnummer: 0159
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 11:45
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Klubbens kasserertjeneste utføres av Norsk regnskap 2310.oslo@rotary.no


            
 

Klubbens møter:

Klubbmøte

2023-02-09 11:45 - 13:00

ORK Yrkesforum

2023-02-14 16:30 - 18:00

Klubbmøte

2023-02-16 11:45 - 13:00

Klubbmøte

2023-02-23 11:45 - 13:00

Møtearkiv


Årets RI-President:

Jennifer E. Jones


rotary lenker

Nyheter fra
rotary Distrikt 2310:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYHETER FRA
ROTARY International:

Loading RSS...