POWER UKRAINE – INNSAMLINGSAKSJONPOWER UKRAINE! - Insamlingsaksjon 


Russland bomber Ukraina. Energiverkene ødelegges. Innbyggere, soldater, næringsliv og soldater fryser. Det er mørkt. Det er kaldt. Hver eneste dag ser vi bilder av elendigheten.

Det trengs løsninger nå. Generatorer fra mange land er på vei, takket være utallige frivillige og dyktige organisatorer, også i Norge. Rotary International står opp for Ukraina med mange ulike hjelpeaksjoner. Oslo Rotary mobiliserer nå til innsats sammen med dyktige hjelpere som sørger for at hjelpen når helt frem.

Oslo Rotary Klubb starter Generatoraksjonen «Power Ukraine!»

Ukrainerne gir seg ikke. De reparerer for harde livet samtidig som russerne fortsette å bombe. Generatorer, stor og små, redder liv, bedrer hverdagen og gir styrke til å holde ut. Kritisk viktig nå i vinter. Men strøm trengs i ruinene hele året. Denne hjelpen går til helseinstitusjoner, sønderbombete hjem, tilfluktsrom, lading mobiltelefoner, ulike former for næringsaktivitet.

 

Generatorer kommer i ulike kapasiteter. Stor og små. Generatoraksjonen «Power to Ukraine» har satset på de mindre typene som denne. Denne er bensindrevet.

Oslo Rotary tar nå et krafttak med å samle inn midler for å kjøpe generatorer og gi til Ukraina. Vi samarbeider med to av landets dyktigste distributører av nødutstyr til Ukraina, organisasjonene PUTE (Polish Ukraine Transport & Evacuation) og NUBA (Norsk Ukrainsk Brann og Ambulansestøtte). Disse er støttet av den ukrainske ambassade og Oslo Kommune. Utstyret transporteres fra Oslo og kommer helt frem – til riktig adresse. Rotary er i godt selskap med PUTES mange partnere som REMA1000, Brødrene Dahl, Norske Reserveoffiseres Forbund, Hydro, m.m.fl. 

Vi håper du vil støtte vår aksjon og dermed bidra til lys og varme og håp i et naboland i krig.
Målet vårt er 100 generatorer, kr. 10.000/stk. inkl. transport helt frem til bruker.

Bedrifter

kan kjøpe 50% andel (=kr. 5000) eller 100% andel (=kr. 10.000) i en generator.

Slik gjør du: Send en SMS til 906 54 151 eller send en E-post til powerukraine@rotary.no. Skriv 50% eller 100%  med fakturainformasjon og vi sender faktura.

Private

kan kjøpe andeler i generatorer á kr. 300,-.

Bruk VIPPS – #788902 (tidligere #786108) eller E-post til powerukraine@rotary.no. Angi antall andeler á kr. 300,- du ønsker å donere og vi sender faktura. Merk e-posten: "Power Ukraine". 


Slava Ukraini!  Tusen takk!


NYHETSBULLETIN fra ORK Int. Komité, 05.02.23.

GENERATORAKSJONEN «Power Ukraine!»

Kjære godtfolk!

Aksjonen befinner seg nå på oppløpssiden. Vi har begynt arbeidet med den viktige realiseringen av prosjektet, nemlig forsendelse og overlevering av generatorene. Nedenfor kan du sjekke hovedelementene i fremdriftsplanen.

1.     I denne uken skal produktet kvalitetskontrolleres av våre samarbeidspartnere her i Oslo. Ikke minst viktig er å produsere en vettig bruksanvisning på ukrainsk. Kontrollen blir dokumenter vha. video og fotos.

2.     Formell bestilling skal skje ila. uken, inkl. avtale om garantitid, reservedeler, service o.a.

3.     Rotary-klubber i Ukraina vil være mottaker av generatorene og ansvarlig for distribusjon til nødstilte brukere. Samarbeidsklubb Lviv Int. Rotary Club holder på å utarbeide mottaksplanen.

I tillegg utarbeides instruksjon for dokumentasjonen av overlevering og mottak.

4.     Vi skal organisere pressedekning av mottak i Ukraina.

5.     Det er 4 donorer som til sammen står bak bestillingen slik at vi kommer så nær som mulig minimumsantallet på 500 stk. Disse er D2305, ORK, Space-Eye (tysk humanitær organisasjon med nær kontakt med PUTE) og Hromada Norge (Ukrainsk hjelpeorganisasjon. og med i PUTEs nettverk).  Alle produktene vil bli merket med Rotary logo og tekst: «Greetings from Rotary Norway».

6.     Første leveranse planlegges i uke 8. «D2305- generatorer» som har ventet lengst, går først.

7.     Aksjonskontoen vår vokser fortsatt og har passert kr. 420.000.  Enkelte Oslo-klubber er med. Siste bidrag kom fra avgiften til den gode opplevelsen med Ole Bull spesialisten, Harald Herresthal, som lørdag kåserte i Nasjonalmuseet.  Takk til Opplevelseskomitéen for dette kreative trekket.

8.     Generatoraksjonens pionér, D2305 v/guvernør Gunhild Aalstad (dere husker sikkert startbevilgningen i desember fra D2305 på kr. 100.000 som Gunhild gjorde), har nå til sammen, inkl. de mange aksjonsklubbene i hennes distrikt, ca. kr.360.000, som går inn i den totale donasjonspotten.

9.     Noter klubbmøtet torsdag 16. mars. Da legger Programkomitéen opp til et utvidet klubbmøte med fokus på Ukraina. Vi får besøk av Olexiy Gusev fra Lviv International Rotary Club.  Vi mobiliserer også våre samarbeidspartnere.  Til sammen tror jeg dette møteprogrammet blir viktig og minnerikt.

På et tidspunkt ila. februar vil vi annonsere at aksjonen mht. donasjoner er avsluttet. Men evt. bidrag etter dette tidspunkt, vil selvfølgelig bli godskrevet prosjektet.

Til slutt vil jeg legge til at lærekurven i et slikt prosjekt oppleves som bratt. Det er utrolig mange detaljer som skal finne sin løsning. Jeg er glad for at vi har et tett og godt samarbeide med PUTE og UFEA (Ukraina Frontline Emergency Aid) her i Oslo.  Uten dem hadde vi ikke lykkes.  Og gode Terje passer på at vi ikke overser eller glemmer viktige detaljer.  Han er forøvrig nå blitt klubbens TRF-ansvarlig og vil sørge for at klubben er kvalifisert til å søke om TRF-midler. 

Hilsen Jostein

Hei kjære Ukrainavenn!

Oslo Rotary’s Generatoraksjon «Power Ukraine!» er i gang. Mange spørsmål dukker opp. Vi har laget en liste.

Hvem er Rotary’s samarbeidspartnere?

Vi jobber med to organisasjoner som seg imellom har samarbeidet om hjelpeaksjoner siden krigsutbruddet. Det er PUTE (Polish Ukraine Transport & Evacuation) og NUBA (Norsk Ukrainsk Brann og Ambulansestøtte). Dette er uoppfordrete norske frivillige som nå i mange krigsmåneder, med stor suksess, har samlet inn og transport utstyr til Ukraina. Siste transportkonvoi gikk fra Norge lørdag 9. desember 2022.

Hvordan er logistikk og kontroll?

PUTE og NUBA har mange som donerer og dermed finansierer et bredt spekter av nødvendig utstyr til krigsherjete Ukraina. De har sammen gjennomført flere livsviktige transporter til Ukraina, godt støttet av norske, polske, ukrainske myndigheter slik at byråkratiske hindre blir overvunnet. Samarbeidet med politi og tollvesen er utmerket. Mottak av utstyret til rette vedkommende blir dokumentert.

Hva slags generatorer?

Vi har i denne omgang valgt en mindre type som har dokumentert et fleksibelt bruksområde. Vi ser ikke bort fra at dersom vår generatoraksjon blir vellykket, så vil vi kunne få finansiert større typer generatorer med mer kraft og dermed dekke et større behov.

Får vi vite noe om resultatet?

Intet er vel mer tilfredsstillende enn å få visshet om at en hjelpeinnsats har lykkes. Derfor har vi som ambisjon å fortellealle om prosjektets utvikling, milepæler og resultater.

Følg med på: www.oslorotary.no. Eller på Facebook/Oslo Rotary Klubb. Eller få E-post fra oss hvis vi har din adresse.

Hvor lenge varer Generatoraksjonen «Power Ukraine»?

Vi har det travelt! Kulda og mørke vinteren setter inn. Neste transportkonvoi er enda ikke klarlagt. Tidspunktet avhenger av omfanget av donert utstyr og innsamlingsresultatene. Men alle involverte jobber på spreng for at vi har så mange generatorer og utstyr for øvrig at det betaler seg for å organisere en ny konvoi. Det blir en gang etter nyttår.

 

 

Generatoraksjonen «Power Ukraine!»

 

 

            Tusen takk for at du hjelper! Hilsen  http://www.oslorotary.no/no/powerukraine


Møteinformasjon

Møtested: Håndverkeren kurs og konferansesenter
Adresse: Rosenkrantz gate 7
Adresse 2: Inngang Christian VIs gate
Postnummer: 0159
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 11:45
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Klubbens kasserertjeneste utføres av Vekstra


            
 

Klubbens møter:

Klubbmøte

2023-09-28 11:45 - 13:00

Møtearkiv


Årets RI-President:

Jennifer E. Jones


rotary lenker

Nyheter fra
rotary Distrikt 2310:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYHETER FRA
ROTARY International:

Loading RSS...