Julemøte i Rokokkosalen

En hyggelig julelunsj med et alvorlig bakteppe. Olav Dag Hauge hadde ord for dagen og knyttet forbindelsen til annen verdenskrig. Jostein Refsnes ba oss kjøpe andeler i generatorer til Ukraina og spre informasjon om Genaratoraksjonen Power Ukraine.
 
Utvidet møte med besøk fra Ukraina

16. mars 2023

Utvidet møte med besøk fra Ukraina

Direktør Lise Sannerud hadde dagens foredrag om kriminalomsorg. Annen del av møtet var en markering og informasjon om prosjektet Power Ukraine. Over 500 bærbare generatorer til en pris av 1.5. mill kr. er kjøpt og levert i samarbeid med Lviv Rotaryklubb.

Kultur i skolen

9. mars 2023

Kultur i skolen

Skole er ikke bare matte, språk, historie og geografi. Det skal også være litt kunst og kultur. Øystein Strand fortalte om den kulturelle skolesekken fylt med ulike former for kunst som alle barn skal få oppleve. Finansieringen er et spleiselag.

Flott konsert

9. mars 2023

Flott konsert

Trioen Marie Tetzlaff (obo), Ole Christian Haagenrud (klaver) og Anders Maurette O`Brian (bratsj) fikk lang og velfortjent applaus etter en strålende konsert der obo var et av instrumentene. Informasjon om instrumentet bidro til opplevelsen.

Foredrag om digitalisering

23. februar 2023

Foredrag om digitalisering

Digitalisering er teknologi for å fornye, forenkle og forbedre tjenester og oppgaver. Bo Hjort Christensen holdt et engasjerende foredrag om hvordan digitalisering kan bidra til konkurransedyktighet i bedrifter, forutsatt at de har god ledelse.

Bærekraft i byggeindustrien

16. februar 2023

Bærekraft i byggeindustrien

Morten Slungård fra Grønn Byggallianse informerte oss med tale og bilder om byggebransjens arbeid med bærekraft. Han viste oss eksempler på nye bygg med betydelig og vellykket gjenbruk av materialer innvendig og utvendig.

Power Ukraine

14. februar 2023

Power Ukraine

Generatoraksjonen Power Ukraine er nå på oppløpssiden. Givere i og utenfor klubben har bidratt med midler til innkjøp av 500 generatorer som vil bli sendt til samarbeidsklubben Lviv Int. Rotary Club som organiserer mottak og videre fordeling.

USA - et politisk paradoks

9. februar 2023

USA - et politisk paradoks

Med bakgrunn i USAs historie og politiske system forklarte Hilde Restad hvorfor landet har havnet i et politisk kaos med ulike konflikter, både mellom republikanere og demokater, men også internt i de to store partiene. Et nytt opplysende foredrag.

Musikkveld med Leonard Cohen

9. februar 2023

Musikkveld med Leonard Cohen

Solveig Slettahjell og Øivind Varkøy presenterte Leonard Cohen med ord og toner. Varkøy delte kunnskap om mennesket Cohen med oss og sangerinnen fremførte kjente og mindre kjente sanger av den syngende poeten.

Sol og vind er viktig for global energiforsyning

2. februar 2023

Sol og vind er viktig for global energiforsyning

Jarand Rystad ga oss en kunnskapsbasert analyse av energiforsyningen i verden i dag og i kommende år. Store parker med solceller og vindkraft vil i løpet av relativt få år skaffe verden mye grønn energi sammen med vannkraft. Kjernekraft er for dyrt.

Personlighetsvurdering av Putin

26. januar 2023

Personlighetsvurdering av Putin

Psykiateren Ulrik Malt ga oss en detaljert personlighetsvurdering og beskrivelse av Putin. Introvert, selvopptatt, kynisk, beregnende, manipulerende, løgnaktig, impulsiv og aggressiv var enkelte av de adjektivene som beskrev Putin.


Møteinformasjon

Møtested: Grandkjelleren, Grand Café
Adresse: Karl Johans gate 31
Postnummer: 0159
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 11:45
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Klubbens kasserertjeneste utføres av Vekstra


            
 

Klubbens møter:

Klubbmøte

2023-03-23 11:45 - 13:00

Klubbmøte

2023-03-30 11:45 - 13:00

Møtearkiv


Årets RI-President:

Jennifer E. Jones


rotary lenker

Nyheter fra
rotary Distrikt 2310:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYHETER FRA
ROTARY International:

Loading RSS...